Eylül ayında hasat edilen yeşil zeytinlerden, Edremit tipi olarak bilinen zeytin ağaçlarından toplanan zeytinlerden üretilmektedir. Hasat edildikten sonra yeşil zeytinler üzerinde çizik dediğimiz yarıklar açılarak çekirdeğine çok yaklaşmadan tatlandırılıp ekşileme yapılması şeklinde işlem yapılır. Dalından toplanan yeşil zeytinlerin bekletilmeden çizme işleminin yapılması gerekir. Asitli bir yapıya sahip olduğundan yeşil zeytinin meyvesinin toplandıktan sonra her geçen gün asitlik oranı yükselecektir. O nedenle hemen işlenmesi daha kaliteli ve daha lezzetli yeşil zeytinlerin ortaya çıkmasını sağlar. Çizik Yeşil Zeytin, 15-20 gün tatlı su içerisinde bekletilmeden önce çizilir ve bu şekilde acı suyu atılması için belirli ölçülerde bulunduğu tankın suyu değiştirilerek tatlandırılır. Çizme işlemi yapılırlen, yeşil zeytinlerde çok fazla çekirdeğe yaklaşmamak gerekir. Bu kısımdan yeşil zeytin acı suyunu atar ve ekşisini etinin içine alır.Kararma olmaması için Aydı Edremit Çizik Yeşil Zeytin, Devamını Göster