Aydı Edremit Kırma Yeşil Zeytin, Edremit körfezinde yetişen Edremit tipi olarak bilinen zeytin ağaçlarından toplanan yeşil zeytinlerden üretilmektedir.Dalından toplanan yeşil zeytinler üzerinde kırma dediğimiz derin yarıklar açılması ile sonrasında tatlandırılıp ekşilenmesi şeklinde üretilir. Yeşil zeytinlerin hiç bekletilmeden kırma işleminin toplandığı gün içinde yapılması gerekir. Yeşil zeytin dalından toplandıktan sonra kısa sürede asitlenmeye başlar. Bu nedenle hemen işlenmesi daha kaliteli ve lezzetli olmasını sağlar. Yeşil zeytin kırma işlemi gerçekleştikten sonra tatlı su içerisinde 15 gün boyunca bekletilir ve belirli ölçülerde su değiştirilerek acı suyunun atılması sağlanır. Yeşil zeytinde kırma işlemi yapılırken zeytinin ezilmeden acısını atacak şekilde küçük bir yarık açılarak kırılmalıdır. Yeşil zeytin üzerindeki bu yarık aynı zamanda hazırlanacak olan ekşinin de içine yani etine çekeceği kısımdır. Kararma olmaması için Aydı Edremit Kırma Yeşil Zeytin, tuz, limon tuzu ve Devamını Göster