Eylül ayında toplandıktan sonra tatlandırma yapılarak, ekşileme ve dolgu olarak işlenip hazırlanır. Dalından toplanan yeşil zeytinler öncelikle tatlandırma tanklarında bekletilerek ve suları belirli günlerdedeğiştirilerek tatlanması sağlanır. Tatlanma işleminden sonra su, kaya tuzu ve limon tuzu ile hazırlanan salamura suyu içerisinde ekşilenir. Yemeye hazır hale gelen yeşil zeytinlerin çekirdekli çıkarılarak, dolma gibi doldurulmayahazır hale gelir. Hafif haşlanarak dilim şeklinde kesilen kapya yağ biberleri yeşil zeytinler içerisine katlanarak tek tek dolum yapılır. Son derece zahmetli olan bu işlem, yeşil zeytinin en doğal biber dolgulu halidir.Biberli Yeşil zeytin alırken içerisinde doğal kapya biberi olup olmadığına dikkat edilmesi gerekir. Son zamanlarda bu işin zahmetli olmasından dolayı hazır sağlıksız kırmızı kremalar da zeytinlerin içerisine dolgu yapılmaktadır.Aydı Zeytin & Zeytinyağı olarak bu şekilde hazırlanan biberli yeşil zeytinlerden uzak durmanızı öneriyoruz.Biberli y Devamını Göster