Siyah zeytinlerin acı suyunun atılmasının ardından gerçekleştirilen 3 aylık süreçten sonra, zeytinler "Kurutma" yöntemi ile tuzlu suyunu uzaklaştırarak doğal bir şekilde hazırlanır.Sofralık siyah zeytinlerin üretiminde koruyucu kullanılmaz; bu nedenle raf ömrünü sağlamak için bitkisel yağ ile yağlama yapılır ve ambalajlanır. Kuru Sele Zeytin de dahil olmak üzere sofralık Gemlik zeytini ambalajlamasında zeytinyağı kullanılmaz, çünkü oleik asit içeriği zeytinleri yumuşatabilir. Bu nedenle, açıldıktan sonra zeytinler zeytinyağı ile tatlandırılarak servis edilebilir.Tuzsuz Kuru Sele Siyah Zeytin, tuz oranının yok denecek kadar düşük olmasıyla dikkat çeker. Bu özellik, diyet yapanlar, kolestrol veya tansiyon sorunu olanlar, diyabeti olanlar gibi özel beslenme ihtiyaçlarına sahip kişiler tarafından tercih edilir.Ürün, Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olarak üretilmiş olup ambalajında üretim tarihi, tavsiye edilen tüketim tarihi ve parti-seri numarası bilgilerini içerir. Saklama koşulları, ambalajı Devamını Göster