Tezgahlarda ambalajlama yapılmadan önce olgunlaştırma, tatlandırma, yıkama, seçme ve yağlama yapılır. Gemlik yöresindeki zeytin ağaçlarından toplanan siyah zeytinler, işletmemizdeki taş zeytin havuzlarında su ve tuz kullanılarak fermente edilir. Siyah zeytinler hiçbir katkı ya da koruyucu madde kullanılmadan tatlandırılır. Tuz ve su ile hazırlanan salamura suyunda taş baskı altında 7-9 ay boyunca bekletmek suretiyle siyah zeytinler,salamura suyu içine verilen hava ile ph dengesi sağlanıp, yemeye hazır hale gelir. Zeytindeki acı suyun atılması için zeytin havuzundaki acı suyu birkaç defa değiştirilir ve yenilenir.SÜPER SOFRALIK GEMLİK SİYAH ZEYTİN 2 KG ismi, boylama esnasında ayrılan zeytinin kg başına düşen dane adedini ifade etmek için kullanılan bir isimdir. Gemlik zeytini doğal fermentasyon işleminden sonra yağlanmadan önce yıkama, seçmeve zeytin üzerindenki suyun hava yoluyla atılması işlemleri uygulanır. Bunun amacı ambalajlamada kullanılan bitkisel yağın siyah zeytini iyice sarma Devamını Göster