Ambalajlama yapılmadan önce olgunlaştırma, tatlandırma, yıkama, seçme, yağlama tezgahlarında hazırlanır. Zeytin ağaçlarından toplanan siyah zeytinler işletmemizde taş zeytin havuzlarındasu ve tuz kullanılarak fermente edilir yani tatlandırılır.Bu zeytin işleme yönteminde hiçbir katkı ya da koruyucu madde kullanılmaz. Zeytin havuzlarında tuz ve su ile hazırlanan salamura suyunda 7-9 ay boyunca taş baskı altındabekletmek suretiyle fermente edilen siyah zeytinler, salamura suyu içerisine verilen hava ile phları dengelenip, yemeye hazır hale getirilmektedir. Siyah zeytinlerin tatlandırılma aşamasında zeytin havuzundaki salamura suyu birkaçdefa değiştirilip yenilenerek, zeytinlerin acı sularını tamamen atması sağlanırSÜPER SOFRALIK GEMLİK SİYAH ZEYTİN 1 KG ismi, boylama esnasında ayrılan zeytinin kg başına düşen dane adedini ifade etmek için kullanılan bir isimdir. Gemlik zeytini doğal fermentasyon işleminden sonra yağlanmadan önce yıkama, seçmeve zeytin üzerindenki suyun hava yoluyla atılm Devamını Göster