SİYAH ZEYTİN EZMESİ 340 GR, Aralık ve Ocak ayında hasat edilen sofralık siyah zeytinlerin, zeytin havuzlarında tatlandırıldıktan sonra, ezmelik hale getirilmesi yöntemi ile üretilir. Zeytin ezmesi yapımında kullanılab siyah zeytinlerin, özellikle sofralık siyah zeytin olması, duyusal olarak pürüzsüz, kıvırcık olması ve az tuzlu olması gerekir. Bu şekilde seçilen sofralık siyah zeytinler, üretilecek miktar kadar tuz düşürme havuzlarında hazırlanan az tuzlu salamura içinde bekletilerek üretime uygun hale getirilir. Siyah zeytinlerin öncelikle çekirdeklerinde ayrılması ve siyah zeytinlerin kabuklarının ayıklanması, soyulması gerekmektedir. Palper adı verilen makinede siyah zeytinlerin çekirdekleri çıkarılır ve kabukları soyulur. Siyah zeytinler püre haline geldikten sonra içerisinde yağın korozyonunu önlemek için yağın belli bir oranda alınması ve azaltılması gerekmektedir. Uzun raf ömrü için ve daha sağlıklı tüketilebilmesi için siyah zeytin ezmesi ısıtılarak belirli bir derecede ve beli Devamını Göster