1 Kg Aydı Gemlik Özel İri Sofralık Siyah Zeytin , Gemlik körfezinde yer alan ve Gemlik zeytini coğrafi işaretini içine alan bölgeden Kasım ve Aralık aylarında hasat edilen taze Gemlik Zeytinlerinden üretilir.
Gemlik zeytinin özelliği dalında doğal olarak kararması, bol etli ve küçük çekirdekli olmasıdır.
Bu zeytin çeşitimize çok iri ve etli olmasından dolayı Gemlik Özel İri Sofralık Siyah Zeytin adını veriyoruz. İşlenme yöntemi olarak Gemlik Özel İri Sofralık Siyah Zeytin, geleneksel Gemlik zeytini işleme yöntemi olarak bilinen,
taş havuzlarda kaya tuzu ve su kullanılarak, zeytinin bünyesindeki ph değerinin tuzlu suya hava verilmesi yöntemiyle modern bir şekilde tatlandırılması
şeklinde üretilir. Siyah zeytin bu üretim şeklinde yaklaşık 7-9 ay içerisinde doğal olarak tatlanır ve zeytinlerin üzerine koyulan baskı taşlarının ağırlığı ile sert ve sıkı bir şekilde doğal fermente olur. Zeytinin işlenmesinde
kullanıl Devamını Göster