2024/2025 Yeni Sezon Zeytinyağı2 Lt Aydı Naturel Sızma Zeytinyağı, Gemlik zeytini coğrafi işaretini taşıyan Gemlik ilçesi ve köylerinden toplanan sofralık siyah ve yeşil zeytinlerden üretilir.Zeytin hamur sıcaklığı kontinü sistem üretim şeklinde 27-36 °C aralığındadır. Bu sızma zeytinyağı üretim sisteminde sıcak sıkım kontinü (hot press) yani devam eden bir sistem vardır. Zeytinyağı elde edilecek hamur hiç bekletilmeden sürekli bir sistem içerisinde elde edilir. Kontinü zeytinyağı üretim sisteminde malaksasyon yani yoğurma işlemi ile hamur haline gelen zeytin püresi içerisindeki yağın ortaya çıkarılması sağlanır. Bu şekilde sıcak su ile yağın elde edilmesi sağlanmaktadır. Zeytin hamurunda yer alan sıvı fazlar yani yağ ve su dekantasyon işlemi ile ayrılır. Santrifüj tekniği ile geliştirilmiş olan günümüz modern dekantasyon sistemleri ısıl işlemsiz olarak karasu, pirina ve zeytinyağı hızlıca birbirinden ayrılır.Sızma zeytinyağı üretiminde üretimin hiçbir aşamasında koruyucu ya da katkı m Devamını Göster