Manzalina tipi olarak bilinen zeytin ağaçlarından, Ekim ayında hasat edilen yeşil zeytinlerden üretilmektedir. Dalından toplanan manzalina yeşil zeytinler üzerinde çizik dediğimiz ince ve sıkyarıklar açılarak çekirdeğine çok yaklaşmadan tatlandırılıp ekşilenmesi suretiyle işlem yapılır.Toplanan yeşil zeytinlerin bekletilmeden çizme işleminin toplama yapıldığı gün yapılması gerekir. Yeşil zeytinin meyvesiasitli bir yapıya sahip olduğundan toplandıktan sonra her geçen gün asitlik yükselir. Hemen işlenmesi en kaliteli ve en lezzetli manzalina yeşil zeytinlerin ortaya çıkmasını sağlar. Manzalina çizik yeşil zeytin, çizme işlemi gerçekleştikten sonratatlı su içerisinde 15-20 gün boyunca bekletilir ve belirli ölçüde su değiştirilerek acı suyunun atılması sağlanır. Yeşil zeytinlerde çizme işlemi yapılırken tamamen çekirdeğe yaklaşmamak gerekir. Bu kısım yeşil zeytinin ekşisini aldığı veiçerisindeki acı suyun atıldığı kısımdır.Kararma olmaması için MANZALİNA ÇİZİK YEŞİL ZEYTİN 2 KG, tuz, limon Devamını Göster