2024-2025 Sezonu Taze KırmaYeşil zeytinlerin üzerinde, Eylül ve Ekim aylarında zeytinler yağlandıktan sonra toplanmasıyla birlikte, kırma dediğimiz derin yarıklar açılması ve tatlandırılma işleminin yapılması şeklinde üretilir.Yeşil zeytinler tatlandırıldıktan sonra ekşileme gerçekleştirilir. Zeytin ağacından toplandıktan sonra yeşil zeytin asitlenmeye başlar. Bu nedenle yeşil zeytinin hemen işlenmesi daha kaliteli ve nefasetinin daha yüksek olmasını sağlar. Yeşil zeytinler kırma yapıldıktan sonra tatlı su içerisinde 15 gün boyunca bekletilir ve bu süreçte bu tatlı su zeytinin acı suyunun tamamen atılmasına kadar sürekli değiştirilir. Yeşil zeytinin ezilmeden kırma işleminin yapılması gerekir.Çünkü yeşil zeytin üzerinde yer alan bu yarık içerisinden hem acı suyu atılır hem de hazırlanan ekşili salamura içine işleyecektir, kararma olmaması için limon tuzu ve tuz içeren işletmemizce belirlenmiş bir salamura içerisinde bekletilir. Yeşil zeytinin tipine, çeşitine ve özelliklerine göre bu s Devamını Göster