2024-2025 Sezonu Taze Acı Kırma Eylül ve Ekim aylarında toplanan yeşil zeytinlerin üzerinde kırma dediğimiz derin yarıklar açılması ile sonrasında tatlandırılıp ekşilenmesi şeklinde üretilir.Yeşil zeytinlerin hiç bekletilmeden kırma işleminin toplandığı gün içinde yapılması gerekir. Yeşil zeytin dalından toplandıktan sonra kısa sürede asitlenmeye başlar. Bu nedenle hemen işlenmesi daha kaliteli ve lezzetli olmasını sağlar.Yeşil zeytin kırma işlemi gerçekleştikten sonra tatlı su içerisinde 15 gün boyunca bekletilir ve belirli ölçülerde su değiştirilerek acı suyunun atılması sağlanır.Yeşil zeytinde kırma işlemi yapılırken zeytinin ezilmeden acısını atacak şekilde küçük bir yarık açılarak kırılmalıdır. Yeşil zeytin üzerindeki bu yarık aynı zamanda hazırlanacak olan ekşinin de içine yani etine çekeceği kısımdır.Yeşil zeytinlerde kararma olmaması için Aydı Köy Kırma Yeşil zeytin, limon tuzu ve tuz içeren işletmemizce belirlenmiş uygun bir salamura içerisinde bekletilir.Bu salamura yeşil zey Devamını Göster