Aydı İlk Hasat Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı, 27 °C altında soğuk sıkım olarak işlenir. İlk hasat soğuk sıkım sızma zeytinyağı, sıcak işlem görmediği için, yeşil zeytin meyvesindeki polifenoller , antioksidan bileşikler ve duyusal lezzet tamamen korunur. Sabah kahvaltısında köy ekmeği ile tüketilebilecek, hatta şifa gibi aç karnına içilebilecek hafif ve aroması yüksek bir soğuk sıkım sızma zeytinyağı elde edilmiş olur. Toprak ve kağıt filtre kullanılmadan tanklarda dinlendirilerek, yani çökeltme işlemi ile hazırlanana yeni hasat soğuk sıkım sızma zeytinyağı filtresiz sızma zeytinyağı olarak da isimlendirilir. İlk hasat soğuk sıkım sızma zeytinyağını daha çok kahvaltıda, salatalarda ve soğuklarınızda çiğ olarak tüketilmesi tavsiye edilir. ZEYTİNYAĞI SERBEST YAĞ ASİTLİĞİ : Oleik Asit Cinsinden En Çok % 0,8 ZEYTİNYAĞI SAKLAMA KOŞULLARI : Gün ışığından korunmalıdır. Rutubetten uzak, serin bir ortamda muhafaza edilmesi tavsiye edilir. Sızma Zeytinyağı +5°C altında donabilir. Zeytinyağının çö Devamını Göster