Manzalina Çizik Yeşil Zeytin 2 Kg
499,90 TL
419,90 TL
%16
Kategori
Stok Kodu
AZMÇ2000
Manzalina tipi olarak bilinen zeytin ağaçlarından, Ekim ayında hasat edilen yeşil zeytinlerden üretilmektedir. Dalından toplanan manzalina yeşil zeytinler üzerinde çizik dediğimiz ince ve sıkyarıklar açılarak çekirdeğine çok yaklaşmadan tatlandırılıp ekşilenmesi suretiyle işlem yapılır.
Toplanan yeşil zeytinlerin bekletilmeden çizme işleminin toplama yapıldığı gün yapılması gerekir. Yeşil zeytinin meyvesiasitli bir yapıya sahip olduğundan toplandıktan sonra her geçen gün asitlik yükselir. Hemen işlenmesi en kaliteli ve en lezzetli manzalina yeşil zeytinlerin ortaya çıkmasını sağlar.
Manzalina çizik yeşil zeytin, çizme işlemi gerçekleştikten sonratatlı su içerisinde 15-20 gün boyunca bekletilir ve belirli ölçüde su değiştirilerek acı suyunun atılması sağlanır. Yeşil zeytinlerde çizme işlemi yapılırken tamamen çekirdeğe yaklaşmamak gerekir. Bu kısım yeşil zeytinin ekşisini aldığı veiçerisindeki acı suyun atıldığı kısımdır.Kararma olmaması için MANZALİNA ÇİZİK YEŞİL ZEYTİN 2 KG, tuz, limon tuzu ve su içeren Aydı Zeytin işletmesince belirlenmiş uygun bir salamura içerisinde bekletilir. Bu salamura yeşil zeytinin tipine, karakteristik özelliklerinegöre üreticiler tarafından belirlenen ve her işletmeye göre farklılıklar gösteren, uzmanlık gerektiren bir işlemdir. Bu sebeple her firmanın yeşil zeytin lezzeti farklı olur. Defne yaprağı, bitkisel yağ gibi tat verici doğalürünler de salamura içerisine ilave edilerek kırma yeşil zeytine , tercihe göre nefaset kazandırılabilir.
MANZALİNA ÇİZİK YEŞİL ZEYTİN ambalajlama aşamasında, su, kayatuzu ve limon tuzu kullanılmaktadır. Doğal yöntemlerle tatlandırıldığından dolayı kesinlikle koruyucu ya da katkı maddesi içermez. Yeşil zeytin, içerdiği yüksek miktardaki Evitamini, yağ asitleri ve antioksidan maddeler açısından zengindir.
Yeşil zeytin tüketen kişilerin ciltlerinin daha parlak olduğu ve saç tellerinin daha güçlü ve daha gür olduğu kanıtlanmış bir değerdir.
Toplanan yeşil zeytinlerin bekletilmeden çizme işleminin toplama yapıldığı gün yapılması gerekir. Yeşil zeytinin meyvesiasitli bir yapıya sahip olduğundan toplandıktan sonra her geçen gün asitlik yükselir. Hemen işlenmesi en kaliteli ve en lezzetli manzalina yeşil zeytinlerin ortaya çıkmasını sağlar.
Manzalina çizik yeşil zeytin, çizme işlemi gerçekleştikten sonratatlı su içerisinde 15-20 gün boyunca bekletilir ve belirli ölçüde su değiştirilerek acı suyunun atılması sağlanır. Yeşil zeytinlerde çizme işlemi yapılırken tamamen çekirdeğe yaklaşmamak gerekir. Bu kısım yeşil zeytinin ekşisini aldığı veiçerisindeki acı suyun atıldığı kısımdır.Kararma olmaması için MANZALİNA ÇİZİK YEŞİL ZEYTİN 2 KG, tuz, limon tuzu ve su içeren Aydı Zeytin işletmesince belirlenmiş uygun bir salamura içerisinde bekletilir. Bu salamura yeşil zeytinin tipine, karakteristik özelliklerinegöre üreticiler tarafından belirlenen ve her işletmeye göre farklılıklar gösteren, uzmanlık gerektiren bir işlemdir. Bu sebeple her firmanın yeşil zeytin lezzeti farklı olur. Defne yaprağı, bitkisel yağ gibi tat verici doğalürünler de salamura içerisine ilave edilerek kırma yeşil zeytine , tercihe göre nefaset kazandırılabilir.
MANZALİNA ÇİZİK YEŞİL ZEYTİN ambalajlama aşamasında, su, kayatuzu ve limon tuzu kullanılmaktadır. Doğal yöntemlerle tatlandırıldığından dolayı kesinlikle koruyucu ya da katkı maddesi içermez. Yeşil zeytin, içerdiği yüksek miktardaki Evitamini, yağ asitleri ve antioksidan maddeler açısından zengindir.
Yeşil zeytin tüketen kişilerin ciltlerinin daha parlak olduğu ve saç tellerinin daha güçlü ve daha gür olduğu kanıtlanmış bir değerdir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Sitemize ilk yorumu siz yapın!