Domat Kırma Yeşil Zeytin 1 Kg
239,90 TL
Kategori
Stok Kodu
DP98LCHTGH
Aydı Domat Kırma Yeşil Zeytin, Domat tipi olarak bilinen zeytin ağaçlarından toplanan yeşil zeytinlerden üretilmektedir.
Dalından toplanan yeşil zeytinler üzerinde kırma dediğimiz derin yarıklar açılması ile sonrasında tatlandırılıp ekşilenmesi şeklinde üretilir. Yeşil zeytinlerin hiç bekletilmeden kırma işleminin toplandığı gün içinde yapılması gerekir.
Yeşil zeytin dalından toplandıktan sonra kısa sürede asitlenmeye başlar. Bu nedenle hemen işlenmesi daha kaliteli ve lezzetli olmasını sağlar. Yeşil zeytin kırma işlemi gerçekleştikten sonra tatlı su içerisinde 15 gün boyunca bekletilir ve belirli ölçülerde su değiştirilerek acı suyunun atılması sağlanır.
Yeşil zeytinde kırma işlemi yapılırken zeytinin ezilmeden acısını atacak şekilde küçük bir yarık açılarak kırılmalıdır. Yeşil zeytin üzerindeki bu yarık aynı zamanda hazırlanacak olan ekşinin de içine yani etine çekeceği kısımdır. Kararma olmaması için Aydı Domat Kırma Yeşil Zeytin, tuz, limon tuzu ve su içeren Aydı Zeytin işletmesince belirlenmiş uygun bir salamura içerisinde bekletilir.
Bu salamura yeşil zeytinin tipine, karakteristik özelliklerine göre üreticiler tarafından belirlenen ve her işletmeye göre farklılıklar gösteren, uzmanlık gerektiren bir işlemdir.
Bu sebeple her firmanın yeşil zeytin lezzeti farklı olur. Defne yaprağı, bitkisel yağ gibi tat verici doğal ürünler de salamura içerisine ilave edilerek kırma yeşil zeytine , tercihe göre nefaset kazandırılabilir.
Dalından toplanan yeşil zeytinler üzerinde kırma dediğimiz derin yarıklar açılması ile sonrasında tatlandırılıp ekşilenmesi şeklinde üretilir. Yeşil zeytinlerin hiç bekletilmeden kırma işleminin toplandığı gün içinde yapılması gerekir.
Yeşil zeytin dalından toplandıktan sonra kısa sürede asitlenmeye başlar. Bu nedenle hemen işlenmesi daha kaliteli ve lezzetli olmasını sağlar. Yeşil zeytin kırma işlemi gerçekleştikten sonra tatlı su içerisinde 15 gün boyunca bekletilir ve belirli ölçülerde su değiştirilerek acı suyunun atılması sağlanır.
Yeşil zeytinde kırma işlemi yapılırken zeytinin ezilmeden acısını atacak şekilde küçük bir yarık açılarak kırılmalıdır. Yeşil zeytin üzerindeki bu yarık aynı zamanda hazırlanacak olan ekşinin de içine yani etine çekeceği kısımdır. Kararma olmaması için Aydı Domat Kırma Yeşil Zeytin, tuz, limon tuzu ve su içeren Aydı Zeytin işletmesince belirlenmiş uygun bir salamura içerisinde bekletilir.
Bu salamura yeşil zeytinin tipine, karakteristik özelliklerine göre üreticiler tarafından belirlenen ve her işletmeye göre farklılıklar gösteren, uzmanlık gerektiren bir işlemdir.
Bu sebeple her firmanın yeşil zeytin lezzeti farklı olur. Defne yaprağı, bitkisel yağ gibi tat verici doğal ürünler de salamura içerisine ilave edilerek kırma yeşil zeytine , tercihe göre nefaset kazandırılabilir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Sitemize ilk yorumu siz yapın!